Sute de amenzi date de polițiștii olteni

0
115

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii olteni împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgentă Olt au continuat să desfășoare activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. În cadrul acestei acțiuni, oamenii legii au verificat aproximativ 60 de societăți comerciale, 89 de mijloace de transport și au legitimat și verificat cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse peste 1.200 de persoane.
În urma neregulilor constatate au aplicat 329 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 95.650 de lei, cele mai multe fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Spre exemplu, polițiștii Secției de Poliție Rurală Vișina și Serviciului Investigații Criminale, cu sprijinul jandarmilor și al reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, în cadrul căreia au fost depistate 52 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală sau restricțiile privind circulația/ deplasarea. Persoanele au fost sancționate contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Valoarea sancțiunilor aplicate este de 26.000 de lei. Totodată, reprezentanții a trei societăți comerciale din comunele din Studina, Vădastra și Brastavățu nu au respectat măsurile referitoare la suspendarea temporară a activității, fiind sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei.