Senatorul Siminica Mirea, despre redeschiderea şcolilor

0
166

Școlile din România se redeschid din 8 februarie, odată cu semestrul al doilea, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate, este decizia luată în ședința de la Cotroceni care a avut loc marți.
Pe marginea acestui subiect, senatorul de Olt, Siminica Mirea a făcut următoarea declarație:
”Redeschiderea şcolilor în siguranţă este PRIORITARĂ!
Nu ne mai putem permite agonia actuală în România, în ceea ce priveşte sistemul de învăţământ. Tocmai de aceea, redeschiderea şcolilor în siguranţă reprezintă un lucru NECESAR şi ESENŢIAL, însă, fără aplicarea unor minime măsuri, acest lucru nu va fi posibil.
În prezent, nici măcar 10% dintre cele 300.000 de cadre didactice din România, nu au fost vaccinate, deşi reprezentau personal esenţial.
În plus, personalul didactic nu va fi vaccinat nici în luna februarie. Toate acestea, împreună cu lipsa unui plan pentru testarea masivă a elevilor şi a profesorilor, vor genera efecte dezastruase în rândul răspândirii virusului SARS-CoV-2, şi în ceea ce priveşte siguranţa şi sănătatea românilor!
Cred cu tărie că, redeschiderea şcolilor este necesară, însă, cu aplicarea unor minime măsuri, pentru ca activitatea să reînceapă normal, în condiţii de SIGURANŢĂ!”