Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, interpelat de senatorul Siminica Mirea

0
577

Senatorul Siminica Mirea i-a adresat o interpelare ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, referitoare la problemele apărute pe DJ546 (Tronson Slatina-Brebeni) și DJ677 (Tronson Slătioara-Piatra Olt), cauzate de șantierul Drumului Expres – Tronsonul 2, Slatina-Balș.
Demnitarul oltean trage un semnal de alarmă cu privire la lucrările la Drumul Expres – Tronsonul 2 Slatina-Balș, susținând că gropile apărute pe porțiunile mai sus menționate sunt un adevărat coșmar pentru șoferi.

Senatorul PSD de Olt, Siminica Mirea, se dovedește a rămâne unul dintre cei mai activi parlamentari ai județului. Una dintre ultimele interpelări adresate Executivului îl vizează pe ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă:
”Am adresat o întrebare domnului Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, referitoare la problemele apărute pe DJ546 (Tronson Slatina-Brebeni) și DJ677 (Tronson Slătioara-Piatra Olt), cauzate de șantierul Drumului Expres – Tronsonul 2, Slatina-Balș.
Lucrările la Drumul Expres – Tronsonul 2 Slatina-Balș, aflate în derulare, produc reale inconveniente de desfășurare a traficului în anumite zone de intersecție, cu rețele rutiere existente.
Semnalez ministrului problemele întâlnite la variantele de serviciu instituite pe două drumuri județene, în proximitatea localităților Slatina și Piatra-Olt, cu legătură dinspre Slătioara și Brebeni.
Variantele de serviciu sunt aproape impracticabile, semnalizate precar de executantul Drumului Expres. Se impune, urgent, o intervenție prin formarea unui covor asfaltic în zonă, pentru a crea siguranță și o calitate a infrastructurii pe variantele de serviciu, pe toată durata șantierului în zonele respective.
Întrebarea mea vreau, ca pe lângă un răspuns în scris, să aibă efecte urgente. Siguranţa participanţilor la trafic este esenţială.” a declarat parlamentarul.