Vremuri grele pentru beneficiarii Legii 416

0
518

La finele anului trecut Consiliul Local al Municipiului Caracal a adoptat o hotărâre referitor la aprobarea planului de acţiuni sau lucrări de interes local pe perioada ianuarie-decembrie 2021, pentru repartizarea orelor de muncă prestate lunar de către persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară de ajutor social, în conformitate cu prevederile Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare.

Inițiativa proiectului de hotărâre care a stat la baza planului de acțiune pentru cei care beneficiază de ajutor social, îi aparține primarului localității domnul Ion Doldurea, care își dorește ca asistații sociali să contribuie la curățenia și igienizarea localității și să presteze orele de muncă în conformitate cu prevederile legii în folosul comunității.
“Avem oameni care sunt apți de muncă și vin cu tot felul de adeverințe și scutiri medicale. Sper să blocăm aceste scutiri, pentru că nu este normal să fii ditamai “zdrahonul cu ceafa groasă” și să vii doar să-ți ridici ajutorul social, fără să presetezi nimic pentru comunitate! Deja am făcut anchete sociale și 5 persoane începând cu luna ianuarie a acestui an nu vor mai primii ajutoare sociale. Anchetele sociale vor continua și ne dorim să-i punem la treabă pe toți cei care sunt apți de muncă . Cei care nu vor dorii să presteze orele de muncă în folosul comunității le vor fi sistate plățile conform legii”, a declarat domnul Ion Doldurea –primarul municipiului Caracal.
La ninelul localității beneficiarii legii 416 sunt 186 de familiii care au în componență 376 de persoane beneficiare de ajutor social .