CUM SE CIRCULĂ DUPĂ PRIMA NINSOARE DIN ACEASTĂ IARNĂ ÎN OLT

0
335

Zeci de utilaje au acţionau în ultimele ore, pe drumurile naţionale care tranzitează judeţul Olt, peste 200 de tone de material antiderapant fiind împrăştiate. Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Potrivit directorului Secției Drumuri Naționale (SDN) Slatina, Alin Drăgoi, la ora actuală niciun tronson de drum național nu este blocat, angajații SDN intervenind cu nu mai puțin de 37 de utilaje.

  „Avem  37 de utilaje care au acționat pe parcursul zilelor acestea întrucât a nins vineri, sâmbătă și duminică. De fapt, duminică  județul Oltul a fost sub atenționare de Cod galben. La această oră părțile carosabile sunt curate și umede. Undeva pe DN 67 D în zona Leleasca-Făgețelu este zăpadă tocată sub un cm. La această oră se circulă bine. Nu există blocaje, carosabilul este negru”, a declarat șeful SDN Slatina.

Drăgoi a mai precizat că, cele mai mari probleme s-au semnalat în zona Caracal unde a nins abundent, însă drumarii au reușit să facă față acestei provocări.

 Am avut ceva probleme pe la Caracal, dar ne-am descurcat. Probleme în sensul că nu am putut face față la ninsoarea puternică și ne-au mai sprijinit câteva utilaje de la Secția Craiova, dar doar azi noapte (n.red. 10 ianuarie).

După cum știți de la ora 23.00 până la 5.00 dimineața nu mai circulă nimeni. Poliția a fost împreună cu noi pe drumuri. Nu am avut accidente, nu au fost blocaje pentru că nu s-a circulat. Circulația pe noi ne ajuta într-un fel pentru că se toca zăpada mai repede. Așa noi o dădeam la margine și într-o oră se depunea la loc”, a adăugat Drăgoi.