Incredibil! O femeie din Orlea, grav bolnavă, este plimbată la trei spitale din Olt și îi este refuzată internarea!

3
2734
Nu este un caz izolat când oamenii grav bolnavi nu sunt primiți în unele unități spitalicești din județul Olt sau sunt tratați cu indiferență sau superficial.
Aducem în atenția conducerii politice și administrative a județului și Ministerului Sănătății un caz petrecut recent în Olt.
Joi, 24 decembrie 2020, CUMPĂNAȘU S. din comuna Orlea, în vârstă de 58 de ani, suferindă dejă atât de pareză facială, dar și la membrele superioare s-a simțit rău din cauza tensiunii arteriale ridicate.
Familia a trimis-o urgent cu un autoturism privat la spitalul din Corabia, unde s-a făcut o verificare sumară a stării de sănătate a femeii. I s-a pus o perfuzie, apoi a fost trimisă acasă, deși dorea să se interneze.
Adusă acasă, situația bolnavei a fost tot critică drept pentru care vineri s-a solicitat o ambulanță de la Salvarea Corabia. Aceeași poveste: o perfuzie, un termometru și un tensiometru și scuzele că nu au medic neurolog.
Cu greu se acceptă transferul bolnavei cu o ambulanță la Slatina, căci nici la Caracal nu este medic specialist neurolog.
În ziua de Crăciun, în jurul orei 14, femeia aflată în aceeași stare gravă este adusă la Spitalul de Urgență din Slatina. De data aceasta o vede și o consultă un medic specialist care din motive ciudate îi prescrie o rețetă și o trimite acasă! Nu cu ambulanța cu care a venit, căci ”e treaba familiei…”.
Ajunsă la Orlea se constată că medicamentele n-au niciun efect și  starea bolnavei devine și mai gravă, iar familia o duce sâmbătă, speriată, la Spitalul din Corabia unde n-au vrut să o primească: ”Nu avem medic și poate lua Coronavirus…”.
Duminică, după ce au vegheat toată noaptea bolnava care se zbătea între viața și moarte, fac apel din nou la Ambulanța Corabia. După certuri și  intervenție, bolnava este primită, dar nu se aprobă internarea. Se pune iar problema…luării acasă, căci medicul nu o internează.
REDACȚIA A FĂCUT APEL PUBLIC LA CONDUCEREA SPITALULUI DIN CORABIA, LA UN PARLAMENTAR DE OLT ȘI LA…ARAFAT, POATE CHINUL ACESTEI FEMEI ȘI AL FAMILIEI VA ÎNCETA.
Vom reveni asupra acestui caz special.
Pavel Calciu

3 COMENTARII

  1. Din pacate s-au mai întâmplat astfel de netrebnicii,mamei melé cu ACVH i=au facut-o zdravan in urna cu activa ani…afland ca vin in tara au externat-o dintr-o alta sectie si când am cerut informe ,deja il arhivasera;de-abia am obtinut ceva infim din nerozia de atunci(dupa apx 9 ore a ajuns la Slatina,intai a avut „escale” la Corabia si Caracal…ma grabeam,nu aveam timp de „cercetari”,dar nu o sa tamaña astfel,toate la timpul lor!

  2. Din pacate s-au mai întâmplat astfel de netrebnicii,mamei melé cu ACVH i=au facut-o zdravan in urma cu câtiva ani…afland ca vin in tara au externat-o dintr-o alta sectie si când am cerut informe ,deja il arhivasera;de-abia am obtinut ceva infim din nerozia de atunci(dupa apx 9 ore a ajuns la Slatina,intai a avut „escale” la Corabia si Caracal…ma grabeam,nu aveam timp de „cercetari”,dar nu o sa rāmâna astfel,toate la timpul lor!

    Răspundeți

Comentariile sunt închise.