Noii parlamentari de Olt şi-au ridicat mandatele

0
471

Parlamentarii olteni și-au primit, joi, 17 decembrie, certificatele de mandat. Astfel, în urma votului electoratului din 6 decembrie, PSD Olt are doi senatori și cinci deputați, iar PNL Olt are un senator și un deputat.
Senatorul Siminica Mirea și deputații Marius Iancu, Cătălin Grecu, Florin Barbu, Adrian Chesnoiu și Emil Albotă au venit însoțiți de președintele PSD Olt, Marius Oprescu. Senatorul Paul Stănescu a lipsit de la preluarea mandatelor, fiind ocupat cu probleme importante în Guvern.
„Este un scor mare pe care l-am obținut, e un vot masiv de încredere pe care oltenii, după locale, ni l-au și la parlamentare. Asta dovedește că am venit cu un program bun de guvernare, că am avut o listă de candidați, atât pe locurile eligibilie, cât și pe cele neeligibile. Le mulțumim încă o dată tuturor oltenilor pentru votul dat și le promit că echipa PSD Olt trimisă în Parlamentul României nu îi va dezamăgi.

În Parlament vom avea și oameni cu experiență, care au mai fost parlamentari, așa cum este doamna Siminica Mirea, domnul Iancu, domnul Stănescu, dar avem și oameni noi, care merg pentru prima dată în Parlamentul României. Sunt convins că tinerețea și elanul, împreună cu experiența celor care au mai fost parlamentari vor face casă bună. Ei vor reuși să preia mesajele primarilor și ale oltenilor, în general, din județ, le vor duce mai departe și ele vor fi transformate în legi bune pentru români și pentru locuitorii județului Olt.” a declarat Marius Oprescu.

Liberalii trimit în Parlamentul României pe senatorul Liviu Voiculescu și pe deputatul Gigel Știrbu.
”Astăzi am făcut primul pas din următorii patru ani de senator al României: am intrat în posesia certificatul doveditor al alegerii mele în această funcție.
L-am primit nu fără oarecare emoții, căci responsabilitatea pe care mi-am asumat-o este direct proporțională cu încrederea care mi-a fost acordată pe 6 decembrie.
Sper și îmi doresc să nu dezamăgesc și să mă ridic la înălțimea speranțelor celor care m-au ales și care răzbat din fiecare literă a documentului oficial care mi-a fost înmânat astăzi.” a declarat Voiculescu.