Imagini șocante în Olt! Un preot a dărâmat cu excavatorul un cavou

0
956

Scene greu de imaginat într-un cimitir dintr-o localitate olteană unde preotul distruge cu excavatorul un mormânt construit ilegal, în timp ce proprietara îl imploră pe Slujitorul Domnului să se oprească.

  S-a întâmplat în cimitirul din localitatea Drăghiceni, sat Liiceni, chiar „în sâmbăta pomenilor”. Imaginile au fost surprinse de un martor al incidentului care le-a postat pe o rețea de socializare. Preotul din satul Liiceni, comuna Drăghiceni, judeţul Olt, a folosit un excavator pentru a dărâma construcția ridicată ilegal. Motivul: locul de veci era construit la suprafață, lucru interzis de normele legale. Proprietarii în schimb, susțin că „mai sunt o mie construite la fel“.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt au precizat că o echipă operativă s-a deplasat, în urma unui apel la 112, la faţa locului, în cimitirul din localitatea Drăghiceni, sat Liiceni, însă până în prezent nu a fost înregistrată nicio plângere a vreunei părţi, conflictul izbucnit rezolvându-se pe cale amiabilă.

Contact telefonic, preotul Teodor Dobra nu a dorit să facă declarații solicitându-ne să înaintăm o adresă oficială către parohia la care aceasta slujește pentru a primi informații cu privire la această situație.

Pentru a afla cum stau lucrurile de fapt vă rugăm să ne solicitați în scris.  Eventual până ajungeți dumneavoastră să solicitați în scris lucrurile sunt în derulare. Veți primi eventual un referat cu ce a rămas definitiv. Lucrurile deja sunt așezate, dar dacă vreți mai multe amănunte vă rog să-mi trimiteți o solicitare și veți fi înștiințat, a precizat preotul Dobra.

Iată însă ce părere au și enoriașii cu privire la această situație:

Într-adevăr cimitirul din sat arată foarte rău, neîngrijit și foarte nelalocul lui, modul în care sunt aranjate mormintele. În ultimii ani s-au construit cavouri mai înalte de un metru deși s-a hotărât ca nimeni să nu se mai construiască la acest mod. Unii dintre enoriași au reușit să aducă chipurile autorizație de la șefii de la Episcopia Slatinei ceea ce nu este normal. Nu Episcopia trebuie să hotărască ceea ce vrem noi să fie în cimitirul nostru. Foarte bine a procedat părintele, a declarat M. Chesnoiu.

Este adevărat că cimitirul este neîngrijit deși părintele care este și om de afaceri ar putea măcar vara să taie buruienile de acolo că atunci când merg la mormântul părinților mă mănâncă șerpii. Trebuie o ordine deoarece suntem obligați să trecem peste mormintele altora pentru a pune o lumânare. Mai multă ordine ar trebui din partea noastră, dar și părintele e de vină că nu este mai exigent cu rânduielile noastre, a declarat I. Măceșeanu.

sursa foto: adevărul.ro