O femeie de 44 de ani, răpusă de COVID

0
1103

DSP Olt a raportat vineri 27 noiembrie, două noi decese din cauza virusului SARS-COV2.

Din păcate, o femeie, de 44 de ani, din mediul rural, a fost răpusă de COVID. Olteanca a ajuns pe 8 noiembrie la Spitalul Municipal Caracal, pe 11 noiembrie fiind confirmată cu COVID. A murit pe 26 noiembrie, iar medicii au stabilit că avea și hipertensiune arterial primară. Potrivit datelor transmise de către DSP Olt, cauza decesului a fost stopul cardiac, bronhopneumonie virală, insuficiența respiratorie acută, protezare respiratorie, infecția Covid 19.

Un alt decese raportat astăzi este al unui bărbat, de 59 de ani, din mediul rural. Inițial, bărbatul a fost internat în perioada 7-13 noiembrie la Spitalul Județean de Urgență Slatina, perioadă în care a și fost confirmat cu virusul SARS-COV2.

Pe 13 noiembrie, acesta solicită externarea, deși în trecut făcuse un transplant renal și avea anemie severă. După șase zile de stat acasă, bărbatul se prezintă pe 19 noiembrie, noaptea, la Camera de Primiri Urgențe Caracal, de unde este transferat la Spitalul Județean de Urgență Slatina. A murit pe 25 noiembrie la Spitalul Slatina.

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, la nivelul județului au murit 166 de persoane.

Numărul cazurilor COVID din Olt a ajuns la 7.024, vineri fiind raportate 123 de infectări noi. Printre cei confirmați cu virusul chinezesc sunt doi salariați de la Spitalul Slatina, doi de la Spitalul Caracal, un angajat de la IPJ Olt, unul de la Dezvoltare Urbană și un salariat CAO.

Situația epidemiologică:

-5.091 persoane externate vindecate de la începutul pandemiei;

-178 cazuri internate;

-25 pacienți la ATI;

-1.810  persoane aflate în izolare la domiciliu;

-2.075 persoane aflate în carantină la domiciliu;

-18.682 persoane testate de la începutul pandemiei

-166 decese.