Mii de olteni au fost verificați, amenzi de peste 150.000 de lei

0
213

Oamenii legii au derulat noi acțiuni de control, la finalul săptămânii trecute, fiind verificate documentele justificative necesare deplasării persoanelor în afara locuinței, în intervalul orar 23.00-05.00, precum și portul măștii de protecție în toate spațiile publice închise sau deschise.

De asemenea, în colaborare cu I.S.C.T.R. a fost verificată legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane.

Mii de olteni au fost verificați, iar amenzile au sărit de 150.000 de lei.

„Astfel, în cele trei zile au fost verificate aproximativ 2.500 de persoane și 400 de obiective/locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Pentru abaterile constatate au fost aplicate  peste 600 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depășind suma de 150.000 de lei. Cele mai multe dintre acestea, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00 este restricționată, cu unele excepții, pentru motive justificate, în care persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor;

Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private. Totodată, activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor a fost suspendată. Prin excepție, se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

27 de permise, reținute

Amenzile au curs și pentru șoferi, fiind reținute 27 de permise de conducere.

„În acest weekend, în urma neregulilor constatate, polițiștii rutieri au aplicat 278 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 84.000. totodată, au fost reținute 27 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare”, au mai precizat polițiștii olteni.