Marius Iancu: Spitalul Slatina a rezistat în perioada grea pentru că a primit fonduri considerabile de la CJ Olt

1
250

Deputatul Marius Iancu a precizat că spitalele din Olt au rezistat în fața avalanșei de cazuri COVID datorită fondurilor alocate de CJ Olt. Forul județean a dat bani pentru achiziționarea a opt ventilatoare, dar și a laboratorului de biologie moleculară, unde sunt lucrate zilnic sute de probe pentru determinarea virusului SARS-COV2.

„Organizarea haotică a spitalelor, lipsa medicamentelor pentru tratarea pacienților COVID-19, sistemul de testare gândit prost, pentru că nu permite testarea tuturor contacților direcți și indirecți, costul ridicat al testelor de 400-500 lei/persoană, au dus la creșterea numărului de îmbolnăviri la 10.000/zi. Spitalele administrate de consiliile județene, așa cum este cazul Spitalului Județean de Urgență Slatina, au rezistat, în toată această perioadă grea, pentru că au primit fonduri considerabile de la autoritățile județene, atât pentru  achiziționarea de materiale sanitare și de protecție, cât și pentru aparatură. În primăvară, Consiliul Județean Olt a alocat bani pentru achiziționarea a 8 ventilatoare și a unui laborator modular de biologie moleculară, care poate prelucra până la 190 de teste pe zi. Ajutorare financiare, pentru achiziționarea de materiale sanitare,  au primit și Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci și Spitalul Municipal din Caracal, spital suport COVID”, a spus Marius Iancu.

Cea mai mare problemă rămâne în continuare lipsa medicamentelor pentru pacienții aflați în stare gravă. Acestea nu pot fi achiziționate de pe piața liberă.

„De aceea, eforturile autorităților județene, pentru combaterea pandemiei și salvarea de vieți, trebuie completate cu măsuri eficiente luate de un Guvern PSD, căruia să îi pese de români și să lupte pentru siguranța lor. În Programul de Guvernare, PSD a prevăzut implementarea unor măsuri rapide pentru reducerea transmiterii virusului și protejarea persoanelor vulnerabile, precum protecția personalului medical, comunicarea rapidă a rezultatelor testelor, în maximum 48 de ore sau extinderea testării în comunitate. Datoria noastră este să avem grijă de sănătatea  românilor, să îi ajutăm să treacă cu bine peste această perioadă și să le oferim siguranță”, a adăugat Marius Iancu.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.