Garda de Mediu Olt: Cu 250 la sută mai multe amenzi decât anul trecut

0
152

În perioada 1 septembrie-31 octombrie, Garda Națională de Mediu Olt a desfășurat 133 de inspecții, utilizând trei echipe de comisari.

În urma acestor controale au fost aplicate: nouă avertismente contravenționale, 28 de amenzi însumând 346.000 lei  (în creștere cu 350 la sută față de aceeași perioada din anul 2019, o propunere de suspendare de acte de reglementare.

Sancțiunile contravenționale aplicate au fost pentru încălcarea legislației de mediu, precum: gestionarea deșeurilor, protecția atmosferei, lipsa actelor de reglementare sau nerespectarea acestora, nerespectarea măsurilor impuse, gestionarea uleiului uzat, lipsa evidenței gestiunii deșeurilor sau nerespectarea privind gestionarea vehiculelor scoase din uz.

„Pentru toate deficiențele constatate au fost stabilite măsuri de remediere cu termene de realizare precise. Această perioadă s-a suprapus cu starea de alertă în contextul pandemiei COVID 19. Comisariatul Județean  Olt al Gărzii Naționale de Mediu și-a desfășurat activitatea și a constatat în această perioadă cu 250 la sută mai multe contravenții decât în aceiași perioadă din anul 2019”,  au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Olt.