Centrul de Transfuzii Sanguine Olt, apel pentru ca oltenii care au avut COVID să doneze sânge

0
267

Centrul de Transfuzii Sanguine Olt a făcut un apel către oltenii care au fost infectați cu virusul SARS-COV2, și s-au vindecat, să meargă să doneze sânge.

„Rugăm pe toți pacienții infectați cu noul coronavirus care s-au vindecat și care nu au alte probleme de sănătate să se prezinte la Centrul de Transfuzii Sanguine Olt să doneze sânge în vederea prelucrării de plasma cu anticorpi covid. Este foarte mare nevoie de grupele 0 și A! Și nu numai! Pacienți în stare foarte gravă au nevoie de dumneavoastră. Nu trebuie decât să veniți cu documentele medicale și vom stabili împreună cum și când veți putea dona sânge”, se arată în apelul reprezentanților Centrului de Transfuzii Sanguine Slatina.

Toți cei care doresc să doneze sânge pot merge la sediul Centrului de Transfuzii Sanguine din Slatina, de luni până vineri, începând cu ora 08.00.

Plasma este componenta lichidă a sângelui și este formată în principal din apă, proteine și anticorpi care ajută corpul să funcționeze.

O serie de studii internaționale au demonstrat eficiența tratamentului cu plasmă convalescentă la bolnavii COVID, mai ales la pacienții cu forme grave ale bolii. Totodată, s-a observat și o scădere semnificativă a mortalității.