Olt: 64 de cazuri COVID-19 și cinci decese, în ultimele 24 de ore

0
690

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat sâmbătă, 10 octombrie, 64 de cazuri COVID-19, în ultimele 24 de ore la nivelul județului Olt, numărul infectărilor ajungând la 2.204. De la izbucnirea epidemiei de coronavrius, este cel mai mare număr înregistrat în Olt.

Totodată, la nivelul județului cinci olteni au murit din cauza virusul SARS-COV2, numărul deceselor ajungând la 79.

Astfel, un bărbat, de 65 de ani, din mediul rural, a fost internat pe 6 octombrie la Spitalul Municipal Caracal, iar pe 8 octombrie a fost confirmat cu virusul SARS-COV2. Avea boli asociate, precum: Diabet Zaharat tip II, obezitate grad III, fibrilație atrială cronică, insuficiență cardiaca congestivă cls III NYHA. Virusul i-a fost fatal, iar olteanul a murit pe 8 octombrie.

Cel de al 76 deces este cel al unui bătrân, de 86 de ani, din mediul urban, ce a fost internat pe 6 octombrie la Spitalul Slatina, o zi mai târziu fiind transferat la Spitalul Caracal. Avea probleme cardiace, precum: insuficiență cardiacă congestivă clasa a II-a și hipertensiune arterială. S-a stins vineri, 9 octombrie.

Un alt deces raportat de autoritățile din județ ca fiind din cauza COVID-19 este cel al unui bărbat, de 67 de ani, din mediul rural, ce a ajuns la Spitalul Slatina pe Secția de Cardiologie pe 28 septembrie, o zi mai târziu fiind confirmat cu virusul chinezesc. Avea probleme grave, precum: boala cardiacă ischemică, tahicardie sinusală, tromboembolism pulmonar și AVC sechelar. A murit pe 8 octombrie din cauza stopului cardiorespirator și a infecției COVID-19.

Decesul al 78-lea este al unui bărbat, 60 de ani, din mediul rural, ce a ajuns pe 7 octombrie la Spitalul Balș. În aceeași zi este confirmat cu SARS-COV2 și este transferat la Spitalul Caracal. Autoritățile au precizat că avea și alte boli asociate, precum: tumora signoid stenozată, peritonită fecaloida prin perforație de cec și ocluzie intestinală. A murit pe 8 octombrie.

Ultimul deces raportat este cel al unei femei, de 82 de ani, din mediul rural, care a fost internată pe 26 septembrie la Spitalul Slatina.

Olteanca a avut un test neconcludent și unul negativ, dar este confirmată în cele din urmă la Timișoara.

„Pe perioada internării în SJU Slatina ( 26 septembrie- 2 octombrie) s-au recoltat două teste pentru determinarea infecției  COVID, cu următoarele rezultate: primul test neconcludent, al doilea test negativ. Pe 2 octombrie este transferată la Spitalul Clinic Județean Timișoara, unde este confirmată cu SARS-COV2”, au precizat reprezentanții DSP Olt.

Femeia avea ischemie cronică, miocardită silențioase, fibrilație atrială paroxistica convertită la ritm sinusal, anemie secundară, formă ușoară. A murit pe 7 octombrie.