11 FIRME DIN OLT ÎȘI CUMPĂRĂ MAȘINI NOI PRIN PROGRAMUL RABLA. CARE SUNT ACESTEA

0
658

Administraţia Fondului de Mediu a publicat recent o nouă listă cu persoanele juridice aprobate în cadrul Programelor Rabla şi Rabla Plus.

Din judeţul Olt, în această etapă, o singură firmă a depus cerere şi a fost acceptată în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla și Rabla Plus) pentru achiziţia unui autovehicul. Este vorba despre Cabinetul Medical dr. Doinea Adela SRL din Coteana care va beneficia de o finanțare totală de 45.000 de lei pentru achiziționarea unei mașini electrice.

De altfel, în ședința comitetului de Avizare din data de 2 octombrie 2020, au mai fost acceptate 17 dosare pentru 36 autovehicule. Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 58 dosare pentru 146 autovehicule, dintre care 17 electrice hibride și 129 pur electrice. „Implementarea programelor derulate de AFM vizează investițiile în economia verde pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, optimizarea consumului de energie, crearea unui climat de siguranță pentru populație și totodată îndeplinirea obiectivelor UE în vederea dezvoltării durabile a României”, a declarat președintele AFM, Dan Cătălin Vatamanu.

Potrivit situaţiei prezentate de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), până în prezent 11 societăți din Olt au primit undă verde pentru a-și cumpăra mașini noi. Astfel, prin programul Rabla Plus, Leon Shaorma& Burger SRL din Slatina va beneficia de o finanțare de 90.000 de lei pentru achiziționarea a două auto electrice, Mar Construct Transport din Beria de Jos va primi o finanțare de 90.000 de lei pentru înnoirea parcului auto cu două autovehicule electrice, în timp ce firmele Daniela Robis Trans SRL din Corabia și Cabinetul Medical dr. Doinea Adela SRL din Coteana vor primi câte 45.000 de lei, fiecare, pentru cumpărarea unui autovehicul electric.

În ce privește Programul Rabla, nouă firme din Olt vor primi finanțare pentru achiziționarea de autovehicule. Este vorba despre Leon Shaorma& Burger SRL din Slatina care va primi 13.000 de lei pentru achiziția a două autoturisme, Astra Trans SRL-10.000 de lei pentru achiziția unui autovehicul, Ecomineral Grup SRL din Slatina -7.500 de lei pentru un autovehicul, Tematic Even Green SRL din Slatina -7.500 de lei pentru un autoturism, Condor Păduraru SRL din Slatina-7.500 de lei pentru un autovehicul , S.C Uniconfex Exim SRL din Slatina – 6.500 de lei pentru un autoturism, Secția de Proiectare SRL din Slatina – 6.500 de lei pentru un autovehicul Metaltrans SRL din Slatina – 6.500 de lei pentru un autoturism și Daniela Robis Trans SRL -6.500 de lei pentru un autoturism.

Reamintim faptul că sesiunea de depunere a dosarelor de acceptare a persoanelor juridice în cadrul Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus, a fost prelungită până la data de 30 octombrie 2020.