Dreapta la rând?

1
428

În toată istoria sa, de la primele licăriri ale sufletului său, poporul român s-a confruntat cu jefuitorii străini. Așa a fost să fie. Ocupând un teritoriu prea bogat în resurse, stătea în calea celor puternici și lacomi. Iar practica a fost aceeași dintotdeauna. Când nu l-au putut cuceri cu armele, cei puternici și lacomi și-au impus dominația prin intermediul conducătorilor locali. Selectați cu atenție, numiți în scaun și înlăturați la cele mai mici gesturi de independență. Liviu Dragnea este ultimul exemplu în materie. Dar toți noii conducători de după 1989 s-au încadrat perfect în această paradigmă. După scenarii și aranjamente proiectate pe tablele de lut din făurăriile străine, copiii de suflet ai lui Iliescu au devenit avangarda armatelor de jefuitori; le-au deschis drumul și s-au înfruptat din tot ce le cădea de pe masă. Așa-zișii urmași ai Brătienilor nu au fost cu nimic mai prejos, în perioadele în care s-au aflat la Putere. Au fost și de stânga, și de dreapta la Putere, în România, dar nicio diferență în ce privește lăcomia.

Iată însă că, în ultimul timp, balanța preferințelor străinilor înclină mai mult spre dreapta. Se pare că PSD a intrat definitiv și irevocabil în dizgrația lor. S-au speriat cumplit de ce a vrut să le facă Dragnea și acum suflă și în iaurt. Nu mai vor să audă de PSD, mai ales că și noii conducători ai acestui partid stăruie în a vrea să le facă românilor viața mai ușoară. Pensii și salarii mai mari, alocații mai mari, mai mult respect pentru cetățenii români în raporturile cu străinii, mai multă preocupare pentru valorile naționale etc. – sună extrem de distonant în urechile străinilor, care se așteaptă ca jefuirea poporului român să fie în continuare ca un dans pe melodia clasică a dreptului celui mai puternic. Întorcând definitiv spatele acestui PSD care nu mai seamănă deloc cu cel de pe vremea lui Iliescu și Năstase, stăpânii României vor să meargă acum pe mâna noilor lor favoriți, liberalii.

PNL pare să fie partidul cel mai dispus să accepte pentru țara noastră statutul de colonie. Pentru el, UE și NATO sunt entități sacrosante, despre care nu se poate vorbi decât în genunchi. Iar PSD, în noile condiții, nu poate decât să tacă și să înghită. Noua generație de conducători social-democrați plătește acum pentru trădările de țară ale predecesorilor și pentru hoțiile lor în nume proprii, sub ochii îngăduitori ai stăpânilor. Acum, orice ar zice și face PSD este pus în umbră de hoțiile celor de dinainte, pe care o propagandă bine pusă la punct a avut grijă să le dea în vileag și să le trâmbițeze pe toate ulițele. Iar PNL poate să fure în voie acum, i s-a dat liber la furat. Pe liberali nu-i va aresta nimeni și niciun 10 august nu va mai apare pe agenda de lucru a haștagiștilor. Pentru un timp, până vor cădea și ei în dizgrație, când alții se vor dovedi mai zeloși decât ei în a fi complicii jefuitorilor străini.

Și totuși, PSD mai are mult de spus în politica românească. Oricât ar vrea dușmanii lui să dispară de pe scena politică, el va continua să respire prin noii lui conducători, printre puținii din politica românească pe care nu i-a atins Covid-19. În plină pandemie, PSD-ul de azi nu are nevoie de aparate de respirat artificial, respiră prin proprii plămâni și nici măcar nu poartă masca ipocriziei, din spatele căreia să se laude cu sănătatea-i de fier. E sănătos tun, și asta se poate vedea cu ochiul liber în comportamentul candidaților săi din actuala campanie pentru alegerile locale. Rezumând discuția la județul Olt, cel puțin două exemple sar de-a dreptul în ochi: e vorba despre campania bazată exclusiv pe realizări a primarului Slatinei, Emil Moț, și despre campania de onoare și bun simț a candidatului PSD la Primăria Caracal, Ion Marian Doldurea. Păi, dacă există astfel de oameni în PSD-ul de azi, e sigur că Dumnezeu nu va nimici Sodoma.

Constantin Smedescu

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.