CSM Slatina va debuta sâmbătă în Liga a II-a

0
197

Sâmbătă, 29 august, pe Stadionul ”1 Mai”, cu începere de la ora 11:00 va avea loc meciul de debut în Liga a II-a, a echipei locale de fotbal. CSM Slatina va întâlni pe teren propriu gruparea Dunărea Călăraşi.
Meciul se va disputa fără spectatori, iar în următoarea etapă CSM Slatina va întâlni, în deplasare, formația Viitorul Pandurii Târgu Jiu.
Sezonul 2020-2021 va fi cel de-al 81-lea sezon al Ligii a II-a, a doua divizie a sistemului de fotbal românesc.
În sezonul regular, echipele vor juca fiecare cu fiecare o singură dată (20 de meciuri pe echipă), urmând ca apoi să fie repartizate, pe baza clasamentului, în cea de-a doua fază a competiției, play-off sau play-out.
La fel ca în ediția recent încheiată, primele 6 clasate își vor disputa locurile de promovare într-un play-off. De această dată, partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga I, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii I.
Echipele din play-out-ul ediției 2020-2021 a Ligii a II-a vor fi împărțite în două grupe: Grupele A va avea 7 echipe, iar Grupa B va avea 8 echipe. Se va disputa un singur joc între participante. Din Grupa A vor retrograda locurile 6 și 7, iar din Grupa B locurile 6, 7 și 8. Cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj pentru menținerea în Liga a II-a.
Barajele pentru deciderea ultimelor două echipe din sezonul viitor de Liga I se dispută între ocupanta locului 7 din Liga I 2020-2021 și ocupanta locului 4 din play-off-ului Ligii a II-a, respectiv ocupanta locului 8 din Liga I și ocupanta locului 3 din play-off.