FOTO. Congresul PSD, în aer liber, pe Dealul Grădiște. Oprescu: „Ne dorim să se aștearnă liniștea în cadrul partidului”

0
592

Congresul Extraordinar al PSD s-a desfășurat sâmbătă, 22 august, în 39 de centre din țară, din care două au fost în Olt. Centrele din Olt au fost la sediul PSD din Slatina și pe Dealul Grădiște, în total fiind prezenți 54 de delegați olteni, aleși locali, membri ai Comitetului Executiv Județean, dar și parlamentarii olteni. Cei mai mulți social democrați au fost pe Dealul Grădiște, în aer liber.

Președintele PSD Olt, Marius Oprescu, a precizat că acest Congres este atipic, pentru că s-a desfășurat online, însă era nevoie de alegeri ca să se liniștească lucrurile în interiorul partidului.

„Este un congres atipic pentru PSD și pentru întreaga clasă politică. Este un congres online desfățurat în 39 de centre interconectate prin camere web și sonorizate, astfel încât să ținem aceste alegeri interne. Cred că era nevoie de validarea conducerii statutare și nu intermediare pentru că urmează două rânduri de alegeri importante și cred că atât oamenii din interiorul partidului, cât și partenerii externi și contracandidații noștri vreau să știe cu cine stau de vorbă și care este conducerea legitimă a PSD. Astăzi, așa cum decurg lucrările, acest lucru se va întâmpla și cu toții ne dorim ca după acest Congres să se aștearnă liniștea în cadrul PSD și să ne pregătim că mai avem cinci săptămâni până la alegerile locale pe care cred, cu încredere, că le com câștiga”, a spus Oprescu.

PSD Olt susține echipa lui Marcel Ciolacu, care a vorbit în ultima perioadă de reconstrucția partidului.

„Majoritatea membrilor de partid și-au dat seama că avem nevoie de liniște și de reconstrucție. Așa se și numește moțiunea echipei pe care o vom vota astăzi, echipa Ciolacu-Stănescu- „Reconstrucția PSD”. Sper ca după alegerile locale, toată platforma internă pe care și-o propun de reconstruire a partidului, pe noi baze, pe noi principii, pentru că în ultima perioadă ne-am asumat o serie de greșeli pe care le-am făcut, ne-au costat foarte mult, am pierdut aproximativ un milion cinci sute de voturi”, a adăugat Oprescu.