Zeci de posturi vacante la DGASPC Olt. Instituția are nevoie de infirmiere, îngrijitoare, dar și de asistenți maternali profesioniști

0
2542

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt se confruntă în prezent cu un deficit de personal, instituţia având îndeosebi nevoie de personal cu studii medii. În prezent, schema de personal a DGASPC Olt cuprinde 1.400 de angajaţi.

Pentru a fi respectate standardele de muncă în domeniul asistenței sociale, instituția ar mai avea nevoie de 160 de angajați. Potrivit conducerii instituției, în prezent, pentru a acoperi deficitul de personal este nevoie atât de infirmiere, îngrijitoare, cât și de asistenți maternali profesoniști. „În prezent DGASPC Olt are 1.401 de salariați și 160 de posturi vacante. Din cei 1.401 de salariați, 225 sunt asistenți maternali profesioniști. Deficit de personal există în principal pentru următoarele posturi: infirmieră, îngriitoare și asistenți maternali profesioniști”, a precizat directorul general al DGASPC Olt, Rădița Piroșca, la solicitarea Gazeta Oltului. Pentru a putea face noi angajări, conducerea DGASPC Olt are nevoie de avizul Consiliului Judeţean.