„Cazul Caracal”: Părinţii Alexandrei nu au mers niciodată cu şoferul care văzuse cum le-a fost răpită fata

0
356

„Cazul Caracal” continuă să se complice. Şi se complică din două motive: pe de-o parte pentru că apar elemente noi, necunoscute de public, dar pe de alta, pentru că apar şi foarte multe diversiuni, menite să îndepărteze ancheta de adevăr.
Un fapt adevărat
Un fapt adevărat, necunoscut până acum de opinia publică, dar care îi incrimina pe anchetatori, a fost dezvăluit de unchiul victimei, Alexandru Cumpănaşu. Este vorba despre întâmplarea cu numărul de telefon de pe care Alexandra Măceşeanu a sunat la 112, când Dincă a lăsat-o singură şi a plecat la Craiova. Când a sunat Alexandra, este adevărat, telefonul avea o cartelă prepay. După cum se ştie, în aceste condiţii, proprietarul telefonului nu poate fi identificat după număr. Dar anchetatorii nu au avut bunul simţ, ca să nu mai zicem minimum de profesionalism, ca să întrebe la societatea de telefonie mobilă dacă nu cumva numărul de pe care fata sunase, aparţinuse cumva unui abonat, înainte de a deveni cartelă prepay. Numărul cartelei era acelaşi cu numărul pe care îl avusese Dincă, abonament la telefonul său mobil. Dar despre asta, anchetatorilor le-a venit în minte să întrebe, târziu, abia după ce fata dispăruse din casa lui Dincă.
Diversiunea
O poveste incredibilă s-a rostogolit marţi dimineaţă în presă. O poveste uşor lacrimogenă, ca să prindă la public, dar care nu reprezintă deloc adevărul. Istoria se vede că este alcătuită profesionist, de cineva specialist în diversiune prin mass-media, pentru că pleacă de la un adevăr care poate fi uşor verificat, pe baza căruia se însăilează apoi întâmplările menite să prostească de cap opinia publică.
Iată povestea. În ziua când Alexandra Măceşeanu a fost răpită de Gheorghe Dincă, pe şosea se mai afla o maşină. Un „Logan”. Şoferul acestuia a văzut maşina lui Dincă, pe care îl cunoştea, pentru că făcea taximetrie clandestină în zonă, dar şi pentru că vindea piese din dezmembrări la târg. Dincă a întors pe linia continuă în faţa lui, ca să o poată lua pe fată, pentru că mergea în direcţia opusă. Şoferului din Logan nu i s-a părut nimic suspect. În zonă se practică la greu taximetria clandestină între satele din jur şi municipiul Caracal. Cu părinţii Alexandrei Măceşeanu era prieten. De asemenea, nu i s-a părut nimic suspect că fata a urcat „la ocazie”, pentru că făcea des naveta la Caracal. O vreme a mers în spatele lui Dincă. Atunci când au ajuns în oraş, Dincă a făcut la dreapta, către liceu, iar şoferul din spate spre stânga, unde avea treabă. Până aici povestea este adevărată. Şi poate fi verificată, pentru că Loganul se vede pe camerele de supraveghere cum rulează în spatele maşinii lui Dincă, până se despart.