COMUNA SCĂRIȘOARA: UN PRIMAR CU SUFLET MARE

0
2454

A fost plecat nouă ani în Spania, împreună cu familia, iar acum s-a întors pentru a pune în practică ce a văzut și învățat în Occident. A absolvit Universitatea Politehnică din București și este de profesie inginer mecanic agricol. A fost director al unei importante fabrici din județul Vrancea și director adjunct al Camerei Agricole Olt.  Este căsătorit, are trei băieți şi este un familist convins. Acesta este pe scurt CV-ul  primarului comunei Scărișoara, Liviu Tiugan, aflat la primul mandat, în fruntea comunei Scărișoara.

În frumoasa localitate de pe Valea Oltului, cu oameni gospodari, comuna Scărișoara este una din localitățile din județul Olt unde Programul Guvernamental ”Tomata” a prins foarte bine. Mulți dintre fermierii locului s-au înscris în acest program ani la rând, pentru a beneficia de ajutorul guvernamental, edilul localității, Liviu Tiugan, fiind unul dintre cei mai conștinciosi care și-au adus aportul pentru rezolvarea tuturor problemelor din comună pe linie de agricultură. Oamenii de aici cunosc faptul că primarul Liviu Tiugan este nu numai un edil care se pune în slujba oamenilor, dar  pune și mult suflet în tot ceea ce face, nu numai pe parte de administrație ci și pe parte de cultură, sport și alte domenii. Astăzi, vom prezenta un fapt inedit și anume că primarul este plecat cu un grup de tinere eleve sportive de excepție din localitate, la Caracal și de acolo la București. Fetele urmează să ajungă într-un cantonament la un important club de fotbal feminin, în prima divizie națională.
Echipa de fotbal feminin a scolii Scarisoara are un parteneriat cu echipa FC Fairplay Bucuresti, din liga I.

Cele patru fete din echipa scolii care au plecat astazi la Bucuresti sunt: Danciulescu Sorina Ana Maria care a terminat a clasa opta si va merge la Liceul Sportiv București, Cojocaru Daniela care a terminat clasa a opta si a intrat la Liceul Sportiv București, Ghita Ștefania care trece în clasa a opta și Vasile Andreea care trece în clasa a opta.

Anul trecut echipa de fotbal feminin a școlii Scărișoara a obținut Locul trei pe regiunea Oltenia si locul I in judetul Olt la categoria under 15 ani. Un aport deosebit în obținerea acestor rezultate remarcabile l-a avut și profesorul de Educație Fizică și Sport al Școlii Scărișoara, Octavian Diaconu.