25 de medii de 10 la Evaluarea Națională în Olt. Care sunt cele mai bune școli?

0
3284

În Olt, s-au înscris 3.309 de elevi de clasa a VIII-a însă au susținut prima probă – cea de limba și literature română 2.831 candidați, iar pe cea de matematică 2.823 candidați. Dintre aceștia 25 de elevi au obținut media maximă.
Școlile cu elevi de 10!
Slatina:
Colegiul Național ”Ion Minulescu” – 5
Școala Gimnazială ”Eugen Ionescu” – 4
Școala Gimnazială ”George Poboran” – 2
Școala Gimnazială ”Ștefan Protopopescu” -1
Liceul cu Program Sportiv – 1
Balș:
Școala Gimnazială „Mihail Drumeș” – 2
Caracal:
Școala Gimnazială „Gheorghe Magheru” – 3
Școala Gimnazială nr.2 – 2
Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” – 1
Corabia:
Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” – 1
Școala Gimnazială „Virgil Mazilescu” – 1
Vitomirești:
Liceul Tehnologic Vitomirești – 1
Traian:
Școala Gimnazială Traian – 1
La polul opus, șapte elevi au obținut media 1, fiind vorba de candidați ai următoarelor unități de învățământ: Școala Gimnazială Vădăstrița, Liceul Teoretic ”Tudor Vladimirescu” Drăgănești-Olt, Școala Gimnazială ”Nicolae Coculescu” Scornicești, Școala Gimnazială Mărunței, Liceul ”Ștefan Diaconescu” Potcoava, Școala Gimnazială ”Aviator Alexandru Șerbănescu” Colonești, Școala Gimnazială Movileni.

Potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul Școlar Județean Olt situația statistică generală arată că dintre cei 2822 candidați prezenți, 2173 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 77.00%. Dintre aceștia, 25 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

Rata de participare a fost de 85,28 %: 2822 candidați prezenți, dintr-un total de 3309 de elevi înscriși.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5(cinci) 2348 candidați (87.21%), iar 121 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 1864 candidați (68,26%) au note peste sau egale cu 5(cinci), iar 63 de candidați au obținut nota 10 (zece).

Nu au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă.

Contestațiile pot fi depuse în cursul zilei de luni, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și marți, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație- tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaților sunt afișate în acest format”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Olt

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.