Cine este noul comandant al IPJ Olt

0
1816

UPDATE: Comisarul șef Mihai Mihalache, fostul comandant al Poliției Slatina, este începând de marți, 16 iunie, noul comandant al IPJ Olt. În urmă cu puțin timp a primit ordinul de numire în funcție.

„Prin ordinul ministrului Afacerilor Interne, începând cu data de 16 iunie 2020, comisarul șef de poliție Ion Mihai Mihalache a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru o perioadă de trei luni”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Mandatul lui Alin Stan în fruntea IPJ Olt s-a încheiat pe 15 iunie, după ce în martie fusese împuternicit din nou să îndeplinească atribuţiile funcţiei de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Comisarul a venit în fruntea IPJ Olt pe 15 septembrie 2019, la câteva luni după izbucnirea scandalului de la Caracal. Înainte de a veni pe funcția de conducere din Olt, acesta a condus un an Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Argeş.

Comisarul Stan a fost adjunct la Poliția din Mioveni și a mai deținut funcția de șef interimar al Secției de Poliție Rurală Bascov.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a precizat că nu se știe încă cine va fi împuternicit să preia funcția de conducere, în cursul zilei de marți, 16 iunie, fiind așteptată numirea de la Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unor surse, Mihai Mihalache ar fi în cărți să preia șefia IPJ Olt. În prezent, Mihalache ocupă funcția de șef al Poliției Municipiului Slatina. Se pare că în locul lui Mihalache la Poliția Municipiului Slatina ar veni Victor Vladu, șeful Secției Verguleasa. Acesta a mai fost adjunct la Poliția Municipiului Slatina, în 2018, pentru o jumătate de an.

Cei doi adjuncți ai IPJ Olt Eduard Bâlă și Cristi Rădoi își continuă mandatele.