Soția polițistului mort de COVID-19, mesaj tulburător

0
1467

Soția șefului de post de la Ipotești a avut o postare pe Facebook pe 31 mai, la doar câteva zile după ce bărbatul ei a fost confirmat cu COVID-19.

Femeia, care este asistentă la un cabinet medical, și ea fiind testată pozitiv la coronavirus, dar vindecată, a încercat să convingă pe toată lumea că virusul există și că oricine se poate contamina. Mai mult de atât, aceasta a simți o reacție nepotrivită din partea unor semeni.

„În atenția needucaților, oamenilor fără inimă, scrupule. COVID-19 rezistă pe suprafețe timp de 3 zile. Oricine se poate contamina, după o simplă pungă de cumpărături, bani, etc. Polițiștii, medici, și cadrele medicale vor fi întotdeauna în linia 1. Nu suntem nici “ciumați” nici “coronați” doar cu disperare in inima și îl rugăm pe Dumnezeu să fie alături de noi, ca de multe alte familii, din lumea asta. Boala unui om nu este de râs. Acum s-a văzut omenia din oameni. Noi nu avem nevoie de nimic doar de Dumnezeu să ne ajute să trecem prin acest necaz. Rușine să vă fie celor care vorbiți fără să gândiți! Mâine puteți fi voi”, a scris pe o rețea de socializare soția polițistului la finalul lunii mai.

Alexandru Gibea, în vârstă de 49 de ani, era internat la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, după ce, inițial, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul Municipal Caracal. Acesta a murit sâmbătă seara la unitatea medicală din Capitală. Va fi înmormântat astăzi,15 iunie, în comuna Mărunței, cu onoruri militare.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a avut un mesaj de încurajare pentru familia polițistului din Olt.

„Nimic nu este mai dureros decât atunci când, după luni bune de luptă cu acest virus nemilos, îi cade victimă chiar cineva din echipa noastră. Agentul șef principal de poliție Gibea Alexandru din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Olt și-a pierdut viața din cauza infecției cu COVID-19, în pofida eforturilor cadrelor medicale de la Spitalul Caracal și apoi de la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”. Suntem cu tot sufletul alături de familie, colegi și toți cei care l-au cunoscut. Singura mângâiere pe care o putem găsi acum este faptul că știm că soția sa, asistent medical, a fost declarată vindecată de COVID-19 și, din fericire, niciunul dintre colegii polițistului nu prezintă simptome de infectare. Agentul șef principal de poliție Gibea Alexandru a absolvit Școala de Subofițeri de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina în 1993 și era șef de post al Postului de Poliție al comunei Ipotești. Avea doar 49 de ani…Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Marcel Vela pe pagina sa de socializare.