Al treilea deces COVID-19, în Olt

0
905

Un bărbat, de 70 de ani, din Piatra-Olt a murit, sâmbătă seara, în curtea Spitalului Județean de Urgență Slatina, în timp ce se încerca transferul său către Spitalul Caracal.

Surse din cadrul DSP Olt au precizat că acesta a fost confirmat sâmbătă cu coronavirus. Pensionarul din Piatra-Olt s-a prezentat, vineri, la spital, după ce mai multe zile a fost îngrijit acasă de soție. 

„Nu avea nici 24 de ore de când fusese internat. S-a prezentat la UPU Slatina, s-a făcut triajul epidemiologic, iar din cauza stării grave a ajuns direct la Terapie Intensivă. Aveam simptome, dar a fost îngrijit acasă de soție mai mult timp. Bărbatul era pozitiv la COVID-19, iar din acest motiv au încercat să-l transfere la Caracal conform protocolului. Avem și alte afecțiuni, precum diabet și hipertensiune, insuficiență renală. El este raportat ca și deces COVID-19”, au precizat surse din cadrul DSP Olt.

Este cel de al treilea deces din Olt raportat de autorități ca fiind din cauza COVID-19, după cel al femeii din Scărișoara și al bărbatului din Șerbănești.

Soția bărbatului din Piatra-Olt a fost plasată în izolare și i s-au recoltat probe pentru detectarea virusului SARS-COV-2. Ancheta epidemiologică este în curs.101 olteni au fost confirmați cu COVID-19 de la izbucnirea epidemiei.