22 de medici stomatologi din Olt pot acorda servicii medicale gratuite

0
1187

CAS Olt a încheiat cu furnizorii de servicii medicale care aveau contracte aflate în derulare la 14 mai 2020 acte adiționale de prelungire a valabilității acestora până la finalul anului.

Astfel, CAS Olt a încheiat 602 acte adiționale pentru perioada 15 mai -31 decembrie. Pentru medicina primară s-au încheiat 228 de acte adiționale, pentru asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialitățile clinice – 30 de acte adiționale, iar pentru specialitățile paraclinice – 31 de acte adiționale.

Sunt și 22 de medici stomatologi din județ care au încheiat contracte cu CAS Olt, iar aceștia pot acorda servicii medicale gratuite, însă valoarea acestora este destul de mica. Dintre stomatologii care au încheiat contracte cu CAS Olt, zece sunt din Slatina, iar cabinetele sunt situate pe străzile: Basarabilor, Crișan II, Libertății, Sergent Mj. Dorobanțu Constantin, Aleea Bradului, Aleea Trandafirilor, Arcului, Crișan, Aleea Muncii, Aleea Florilor. Mai pot acorda servicii medicale gratuite și medicii stomatologi cu cabinetele în Morunglav, Caracal – strada Plevnei, Orlea, Curtișoara, Crâmpoia, Iancu Jianu, Balș – strada N. Bălcescu, Giuvărăști, Cârlogani.

Plafoanele alocate cabinetelor stomatologice sunt atât de mici, încât abia le ajung câteva zile. Prin urmare, cu aceşti bani nu se pot oferi prea multe asiguraţilor. Acesta este şi motivul pentru care tot mai mulţi stomatologi preferă să lucreze pe cont propriu decât să intre în relaţie contractuală cu CAS Olt.

S-au mai încheiat: nouă acte adiționale pentru asistența medicală de recuperare, patru acte adiționale cu furnizorii de îngrijiri medicale la domiciliu, 70 cu furnizorii de medicamente pentru acordarea medicamentelor cu și fără contribuție personală în tratamentul ambulatoriu, 72 pentru acordarea medicamentelor și materialelor sanitare utilizate în programele naționale, un act adițional cu ambulanța privată, 78 acte adiționale cu furnizorii de dispozitive medicale, șapte cu spitalele, iar pentru asigurarea asistenței medicale în cadrul centrelor de permanentă au fost încheiate 50 de acte adiționale.

Contractarea şi decontarea serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale, pentru perioada 15 mai – 31 decembrie prin acte adiţionale la contractele derulate în anul 2020 se vor face din sumele alocate pe domeniile de asistență medicală corespunzătoare prevăzute în bugetul FNUASS pentru anul 2020.