135 de olteni, testați COVID-19, în ultimele 24 de ore. Printre ei și pacienți care aveau programate operații

0
482

135 de teste au fost efectuate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului, astfel încât numărul testărilor a ajuns la 1.792. 80 la sută dintre cei testați sunt angajați ai DGASPC Olt. Potrivit unor surse din cadrul DSP Olt, din acest lot fac parte și pacienți care au programate intervenții chirurgicale. Ei nu sunt primiți la operații până când nu primesc un rezultat la testul COVID-19.

„Peste 80 la sută dintre cei testați, în ultimele 24 de ore, sunt angajați ai DGASPC Olt, sunt testați pe Ordonanța 8. Mai avem persoane care sunt la proba a doua sau a treia. Sunt persoane care au programate intervenții chirurgicale și nu sunt primiți la operație până când nu li se face acest test, cu rezultat primit. Am avut caz, un slătinean, care nu a fost primit la operație la București, deși era o intervenție programată, până când nu s-a dus cu o testare COVID-19. Vin la noi și îi testăm, pentru că nu îi primesc fără acest rezultat. Este o măsură de protecție a chirurgului”, au precizat surse din cadrul DSP Olt.

Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Olt, astăzi, 13 mai, în judeţul Olt, sunt 51 de persoane infectate cu virusul Covid-19.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 34 persoane au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești, patru persoane fiind externate astăzi. Printre cei externați astăzi sunt și angajați ai fabricii de textile din Caracal.

15 persoane diagnosticate pozitiv cu infecția cu Covid-19 mai sunt internate în spital.

Doi olteni au murit până acum din cauza coronavirusului. Este vorba despre femeia din Scărișoara, de 54 de ani, și de bărbatul, de 57 de ani, din Șerbănești.

Potrivit Prefecturii Olt, în județul Olt, în carantină instituționalizată sunt 338 de persoane. Alte 184 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.