Se reia creșterea porcilor în mai multe localități din sudul județului

0
365

De la începutul lunii martie, la nivelul județului Olt nu au mai fost confirmate focare de pestă porcină în gospodăriile populației, în ferme sau la mistreți.

Astfel, săptămâna trecută a fost finalizată acţiunea de stingere a celor 67 de focare active de pestă porcină africană din zona de sud a judeţului .

Specialiștii DSVSA Olt prelevează probe de sânge de la porci din gospodării din Șopârlița, unde a apărut ultimul focar de pestă porcină.

„În această săptămână, se derulează acţiuni de prelevare de probe de sânge şi examinări clinice ale porcilor din gospodăriile populaţiei aflate în zonele de restricţie, în vederea stingerii ultimului focar activ confirmat în luna marie 2020, la porci domestici dintr-o  exploataţie nonprofesională situată în localitatea Sopârliţa”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

Potrivit DSVSA Olt, rămân active focarele confirmate la porcii mistreţi de pe fondurile cinegetice FV 43 Frunzaru, FV 53 Orlea, FV 40 Dăneasa (confirmate în cursul anului 2019) şi FV 3 Spineni, FV 15 Cîrlogani, FV 20 Izvoru (confirmate în cursul anului 2020) .