Rotea, despre cei 16 angajați care au fost plasați în izolare la domiciliu: „Au intrat în contact cu pacientul cu echipament de protecție”

0
883

Managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Cătălin Rotea, a precizat că angajații săi au intrat în contact cu pacientul din Șerbănești purtând echipament de protecție.

„Pacientul, confirmat Covid-19, a fost internat, urmând procedura din cadrul UPU Slatina, în secția de Cardiologie a SJU Slatina, cu afecțiuni cardiologice, fără afecțiuni respiratorii, în perioada 28 – 30 aprilie 2020. A fost externat cu stare ameliorată în data de 30 aprilie 2020, fără să prezinte afecțiuni respiratorii. Ca urmare a comunicării efectuate de Direcția de Sănătate Publică Olt, către SJU Slatina, cu privire la confirmarea Covid-19 a pacientului respectiv, într-un spital din Municipiul București, au fost identificați la nivelul SJU Slatina, un număr de 16 angajați, care au intrat în contact cu pacientul. Cei 16 angajați au intrat în contact cu pacientul purtând echipamentul de protecție standard, conform ordinelor Ministerului Sănătății”, a precizat Rotea.

Celor 16 angajați li se vor recolta exsudat faringian, fiind plasați în autoizolare.

„Pentru a evita orice posibilitate de infectare a personalului SJU Slatina sau a pacienților internați, celor 16 angajați li se vor recolta exsudate faringiene și vor fi trimiși în auto-monitorizare în următoarea perioadă, conform procedurilor interne ale SJU Slatina”, a adăugat Rotea.