Peste 16.000 de slătineni și-au achitat impozitul pe clădiri. Procent de încasări mic

0
221

Peste 16.000 de slătineni și-au achitat impozitul pe clădire, dintre aceștia 15.686 au beneficiat de reducerea de zece la sută. Totodată, 9.924 de persoane și-au plătit impozitul pe teren, iar 11.634 dările pe mijloacele de transport.

În cazul persoanelor juridice, doar 326 firme au optat să și achite obligațiile fiscal, din care 203 au beneficiat de reducerea de doi la sută.

Directorul Direcției Economice din cadrul Primăriei Slatina, Alin Calotă, a precizat că procentul de încasări este de doar 28,67 la sută, acesta fiind mic raportat la anii anteriori.

„Reducerea acordată persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice s-a prelungit până la data de 30 iunie. Încasările au scăzut, ținând cont de epidemia de COVID-19, dar sperăm că în perioada următoare să cunoaștem o creștere a plăților. Procentul total de încasări este de 28,67 la sută. Este un procent mic față de anii anteriori, dar are legătură și cu prelungirea termenului de acordare a bonificației până la data de 30 iunie”, a spus Calotă.

Biroul Direcției Economice Slatina situat în partea de jos a orașului, pe strada Mihai Eminescu, va rămâne închis până la ridicarea Stării de urgență. Slătinenii își pot plăti, pentru moment, impozitele doar la biroul Direcției Economice de pe strada Toamnei.