Antrenorul de la CSM Slatina: „Nu ar fi o problemă să facem un test jucătorilor pentru COVID-19”

0
163

COVID-19 încurcă rău ițele în Liga a III-a, în special în Seria a III-a, unde CSM Slatina se află la egalitate cu Progresul Spartac, fiecare având câte 37 de puncte.

La aproape două luni de la întreruperea campionatului, se discută mai multe scenarii privind reluarea jocurilor. Astfel, se ia în calcul înghețarea campionatului, există o variantă de lucru cu promovarea direct a primelor clasate din fiecare serie, însă în Seria a III-a, primele două sunt la egalitate de puncte, iar o astfel de decizie ar dezavantaja clar clubul slătinean, dar și organizarea de play-off și play-out.

Antrenorul de la CSM Slatina, Mihai Ianovschi, spune că așteaptă vești de la șefii fotbalului românesc. Își dorește însă reluarea activității fotbalistice așa cum era ea înainte de izbunirea epidemiei.

„Nu știm nimic la acest moment. Nu știu nici cei care conduc țara și fotbalul românesc, este greu să-mi dau eu cu părerea. Aștept și eu ca toată lumea vești de la autorități și, în momentul în care ne vor comunica care este situația cu boala care ne-a afectat, atunci, probabil, că și cei care conduc fotbalul ne vor da niște indicații. Cel mai bun scenariu este ca Ministerul Sănătății să găsească un vaccin în așa fel ca toată lumea să fie sănătoasă, apoi să se reia activitatea fotbalitistică așa cum a fost înainte. Asta este tot ce îmi doresc. Este inutil să facem scenarii”, a spus Ianovschi.

Există chiar voci care susțin că dacă se vor relua meciurile, jucătorii vor fi testați pentru COVID-19 înaintea partidelor. Mihai Ianovschi spune că CSM Slatina ar putea susține testarea jucătorilor.

„La modul în care este organizat clubul nostru, nu este niciun fel de problemă cu testarea jucătorilor. Dacă Ministerul Sănătății va impune acest lucru, cu siguranță, că o vom face, deoarece clubul nostru este organziat cel puțin la nivelul Ligii I, suntem organizați poate peste nivelul unor echipe de Liga I. Nu ar fi o problemă să facem un test jucătorilor. Din punctul meu de vedere, vom face tot ce este nevoie pentru siguranța jucătorilor. Pentru că siguranța și sănătatea jucătorilor sunt mai importante decât fotbalul și decât orice”, a adăugat Ianovschi.

CSM Slatina se află pe locul secund în Seria a III-a a Ligii a III-a, fiind la egalitate de puncte cu Progresul Spartac.