Prefectul de Olt, precizări privind ZIUA 1 MAI: Fără iarbă verde și grătare

0
2170

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a făcut precizări privind Ziua Muncii. În mod normal, oltenii sărbătoreau 1 Mai la iarbă verde, însă în acest an ieșirile în aer liber nu sunt permise.

Prefectul de Olt spune că restricțiile și regulile impuse de Ordonanțele militare trebuie să fie în continuare respectate. Petrecăreții riscă amenzi mari.

„Mâine marcăm 1 Mai, Ziua Internațională a Muncii, zi care era sărbătorită prin ieșiri la iarbă verde, grătare și alte manifestări publice (serbări câmpenești, petreceri etc.). Facem un apel la cetățeni să nu uite că anul acesta trebuie să abordăm altfel această zi, să ne dăm seama de ceea ce contează cu adevărat: sănătatea și protejarea noastră și a celor dragi, să respectăm măsurile de distanțare socială, restricțiile și regulile impuse de Ordonanțele Militare. Dragi olteni, pentru sănătatea dumneavoastră și a celor dragi, pentru noi toți, haideți să păstrăm distanțarea socială și să evităm aglomerațiile. Este un efort mic în comparație cu beneficiile obținute pentru sănătatea și viața noastră. Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare sunt de la 2.000 la 20.000 de lei și nu se va arăta nici o toleranță față de cei care nu înțeleg să respecte efortul colectiv în reducerea numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19”, a spus prefectul de Olt.

Autoritățile recomandă respectarea următoarelor reguli:

– la cumpărături, păstrarea unei distanțe de cel puțin 1,5 metri față de ceilalți cumpărători;

– persoanele în vârstă au prioritate în magazine, în intervalele dedicate lor, și nu aglomerați casele de marcat deschise special pentru ele;

– purtați mijloace de protecție individuală- mască facială, mănuși sau alte materiale vestimentare pentru acoperirea gurii și a nasului- și să vă deplasați doar pentru nevoi ce nu suportă amânare.

Potrivit Prefecturii Olt, forțele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale vor acționa pentru sigurața cetățenilor, atât în punctele fixe de control cât și patrulând în echipe mixte.