OFICIAL. Fabrica de confecții de la Caracal, închisă, după ce 7 angajați sunt infectați cu COVID-19

0
3499

După ce am defilat că avem cele mai puține cazuri din țară, șapte olteni au fost confirmați cu COVID-19, astăzi. Probele pozitive de astăzi aparțin unor angajați de la o fabrică de textile din Caracal. Toți pacienții au avut contact cu femeia confirmată pe 23 aprilie. Printre cei pozitivi sunt și bărbați.

„În urma confirmării unui caz pozitiv Covid 19, în data de 23 aprilie, la o persoană angajată a unei fabrici de confecții textile din Municipiul Caracal, internată, DSP Olt a declanșat o anchetă epidemiologică. În cadrul acestei anchetei au fost identificați, până în prezent, 8 contacți direcți, angajați ai fabricii, ce prezintă simptomatologie specifică Covid 19”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Persoanele au prezentat disfagie, rinoree și tuse.

„Dintre aceștia, 7 angajaţi au fost declaraţi infectaţi cu virusul Covid-19, astăzi – 25 aprilie 2020, iar cel de-al 8-lea angajat a fost declarat negativ.  Cele 7 persoane confirmate pozitiv prezintă semne clinice de boală uşoare şi moderate, respectiv: disfagie, rinoree  si tuse, fiind internate în Spitalul Judeţan de Urgenţă Slatina. Nu sunt doar femei, sunt și bărbați confirmați”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Fabrica a fost închisă, iar 88 de angajați sunt în izolare la domiciliu.

„Direcţia de Sănătate Publică Olt a dispus măsura închiderii fabricii, iar pentru cei 88 de angajați a fost dispusă măsura izolării la domiciliu. În cazul apariţiei semnelor specifice de boală, persoanele izolate la domiciliu or fi investigate şi testate, conform Metodologiei de supraveghere a infectiei umane cu noul coronavirus (2019-nCoV), actualizată.  De asemenea, s-a dispus efectuarea dezinfecției la locația fabricii. Prefectul Judeţului Olt a dispus Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt să sprijine DSP Olt în ancheta epidemiologică în curs de desfăşurare şi să efectueze verificări privind respectarea măsurii de izolare la domiciliu de către angajaţii fabricii de textile cărora li s-a impus această măsură”, se mai arată în comunicatul oficial.

.