Șofer băut și cu permisul suspendat, reținut. A fugit și de la locul accidentului

0
404

UPDATE: bărbatul din Drăgășani care a părăsit locul accidentului a primit, în această seară, control judiciar pentru 60 de zile.

Un bărbat, de 30 de ani, din Drăgășani a produs un accident rutier, pe 18 aprilie, pe raza comunei Verguleasa. Acesta nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum și a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un autovehicul condus regulamentar de un tânăr, de 22 de ani. Șoferul nevinovat a avut nevoie de îngrijiri medical și a fost transportat la spital.

Bărbatul, de 30 de ani, a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, însă a fost identificat la scurt timp.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcoolscop, în cazul bărbatului care a pătruns pe contrasens rezultând o concentrație de 0,97 mg/Litru alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina l-au reținut pe bărbatul din Drăgășani, pentru că a părăsit locul producerii accidentului, pentru că era sub influența alcoolului și avea și dreptul de a conduce suspendat.

„Marți, 21 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier Slatina, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au reținut bărbatul, de 30 de ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substanțe și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia. Bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina cu propuneri legale”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.