Un supermarket din Slatina a fost amendat, pentru că vindea produse expirate

0
1219
672450320

Un supermarket din Slatina a fost amendat de autorități pentru că vindea produse expirate. Amenda a fost de 20.000 de lei.

„În urma unui control efectuat la un supermarket din municipiul Slatina, s-a constatat faptul că diverse produse oferite spre vânzare, aveau termenul de valabilitate expirat. Societatea comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 20.000 lei, iar produsele au fost confiscate”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Tot pe raza municipiului Slatina, alți doi agenți economici comercializau produse alimentare, respectiv făină, fără a deține documente legale de proveniență, fiind sancționați cu amenzi în valoare de 5.000 lei.

Totodată, pe raza Comunei Curtișoara, un agent economic care oferea spre comercializare țigarete fără timbru fiscal, a fost sancționat cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar întreaga cantitate de produs a fost confiscată.

În ultimele controale efectuare, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au aplicat patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 35.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.