DIASPORA.10-15 olteni intră în fiecare zi în carantină

0
384

Deși știu că își vor petrece următoarele două săptămâni în carantină, zeci de olteni se întorc din străinătate și în această perioadă.

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a precizat că fluxul de intrare este, în medie, de 10-15 persoane pe zi. Vorbim doar despre oltenii care intră direct în carantină și nu și de cei care vin din țări pentru care se impune izolarea la domiciliu.

„Avem în continuare persoane care vin din afară pe care le carantinăm. Vin în continuare destul de multe, constant 10-15 persoane pe zi. Momentan suntem acoperiți cu centrele de carantină, pentru că au mai și ieșit. Fluxul variază de la o zi la alta, în unele zile sunt mai mulți, altădată mai puțini, dar în medie sunt 10-15 persoane pe zi. Eu vorbesc doar despre cei care intră în carantină, în afara celor care intră în izolare la domiciliu”, a spus prefectul de Olt, Florin Homorean.

Astfel, potrivit Institului Național de Sănătate Publică, ţările considerate ”zone roşii” și pentru care se impune carantina instituționalizată pentru 14 zile sunt: Austria, Belgia, Elveţia, Italia, Franţa, Germania, Spania, Iran, Marea Britanie, Olanda, SUA şi Turcia.

Toți oltenii care sosesc din străinătate, din alte țări decât cele 12 menționate mai sus, intră în izolare la domiciliu.

Potrivit datelor transmise de DSP Olt pe 13 aprilie, 738 olteni sunt în autoizolare la domiciliu, iar 416 sunt în carantină. De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, în autoizolare au fost 5.086 persoane din județ, iar în carantină 713.