Se așteaptă rezultatul testului COVID-19 pentru o femeie, de 41 de ani, din Vădăstrița, care a murit

0
4701

Întreaga comunitate din comuna Vădăstrița, Olt, este cu sufletul la gură, după ce o femeie, de 41 de ani, a murit. Autoritățile au tratat cazul ca unul suspect de coronavirus, mai ales că pe certificatul de deces al femeii scrie negru pe alb insuficiență respiratorie și pneumonie interstițială.

Primarul din Vădăstrița, Marian Ciupitu, a precizat că așteaptă rezultatele testelor la coronavirus.

„Încă nu știm din ce motive a murit femeia, rezultatul pentru coronavirus va veni în cinci-șapte zile. Pe certificatul de deces scrie că a avut insuficiență respiratorie și emfizem pulmonar. Ni s-a spus că toți cei care mor sunt tratați ca suspiciune de coronavirus și li se iau probe. Medicul legist a făcut autopsia. Cazul este suspect de coronavirus, ni s-a spus că este un protocol în acest sens și trebuie respectat. Marți a fost înmormântată. Așteptăm rezultatul acestui test cu sufletul la gură, sunt oamenii panicați, pentru că a intrat în contact și cu alții”, a spus primarul din Vădăstrița.

Acesta precizează că localnica nu a fost plecată în străinătate și nici nu a avut contact direct cu persoane confirmate cu COVID-19. În schimb, femeia a suferit o intervenție chirurgicală în urmă cu o lună, la Spitalul Caracal.

„Femeia nu a fost plecată și nici nu a intrat în contact cu persoane bolnave. În urmă cu o lună aceasta a suferit o intervenție chirurgicală la Spitalul Caracal, avea un furuncul și a fost operată. Numai în spital să fi avut vreun contact, părerea mea. Când i s-a făcut rău, a ajuns la Spitalul Corabia, apoi au vrut să o transfere la UPU Slatina, dar pe drum, pe la Fălcoiu, a murit în ambulanță. Ea s-a simțit bine după operație, dar apoi starea i s-a deteriorat brusc”, a adăugat primarul.

Femeia a fost înmormântată, marți, cu sicriul închis și învelit într-o folie de protecție.

„A fost o înmormântare normală, numai că DSP a spus ca sicriul să nu fie deschis, familia a respectat asta. Eu am discutat cu soțul. De la morgă li s-a spus că este caz suspect de coronavirus și că nu au voie să deschidă. Am întrebat la DSP Olt și mi-au spus că așa este procedura, se prelevează probe. DSP Olt nu a mai luat alte măsuri în localitate, cu familia, aceasta este și problema mea, că trebuia să ne anunțe, să știm. Au intrat în contact cu câțiva vecini. Soțul mi-a spus că de la morgă i s-a spus că este suspectă de coronavirus. Este ciudat că nu a avut alte probleme de sănătate până să fie internată. Avem o comunitate destul de numeroasă. Vecinii spun că avea și un picior umflat, poate a făcut și o septicemie”, a conchis primarul.

Soțul femeii, Marinel Petcuci, este sceptic că soția sa ar fi avut coronavirus și merge mai mult pe o culpă medical, acuzând chirurgul de la Spitalul Caracal că nu și-a făcut treaba.

„Soția mea nu a avut nicio problemă de sănătate, dar i-a apărut un furuncul. S-a operat la Spitalul Caracal, în urmă cu o lună. După trei zile de la operație, doctorul i-a dat drumul acasă. La control mi-au spus că este bine, medicul nu i-a dat antibiotic, nu i-a dat nimic. Pe parcurs i s-a umflat piciorul și ea a mai luat antiinflamatoare. Apoi brusc i s-a făcut rău și am chemat salvarea. Eu am dus-o pe picioare la salvare. La Spitalul Corabia i-au făcut o perfuzie și mi-au spus că o externează. Apoi mi-au spus că o trimit la Slatina că este mai rău, că are hemoglobina mică. Nu știu ce s-a întâmplat pe drum, că am fost sunat să-mi spună că soția a murit. Îmi tot spun de coronavirus, că este suspectă, dar soția mea a murit cu zile, din cauza doctorului de la Caracal. Este o culpă medicală, o să merg la arhivă să iau toate documentele, nu vreau să las lucrurile așa, să mai omoare și pe alții. Să nu mai arunce pe coronavirus”, a spus bărbatul.

Șoțul femeii este tare necăjit că nu și-a putut îngropa creștinește femeia.

„În certificatul de deces scrie că a avut insuficiență respiratorie și pneumonie interstițială, vă citesc din certificat. La morgă nu m-au lăsat nici să o îmbrac, mi-au dat-o într-un sac și m-au pus să semnez că nu deschid sicriul. Au luat probe și așteaptă rezultatul. Este o prostie, eu de ce nu am coronavirus, copiii, că toți am stat cu ea în casă!? A stat cu mine în pat. Sunt distrus, mi-au distrus familia. Femeia mea nu a fost niciodată bolnavă. Eu cred că a făcut septicemie. Noi nu am avut contact cu oameni bolnavi, am stat acasă”, a adăugat bărbatul, care nu știe cum să aline suferința celor trei copiii ai săi care au rămas fără mamă.

Cei de la DSP Olt nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere privind acest caz.