Femeia din Vădăstrița, test negativ la coronavirus

0
3457

Rezultatul femeii de 41 de ani din Vădăstrița pentru COVID-19 este negativ.

Reprezentanții DSP Olt spun că pacienta a făcut stop cardiorespirator în ambulanță, în timp ce era transportată spre Spitalul Slatina.

„Femeie, în vârstă de 41 ani, mediul rural, a solicitat ambulanța. În drum spre unitatea sanitară (SJU Slatina), a dezvolta stop cardiorespirator, a fost  resuscitată, dar nu a răspuns la manevrele de resuscitare. Deoarece decesul a survenit spontan și cu cauze necunoscute s-a efectuat necropsia, în cadrul căreia s-au recoltat fragmente de țesuturi pentru cauze infectioase, fragmente de organe pentru examenul histopatologic, probe inclusiv pentru infecția cu noul coronavirus. Testul pentru infecția cu noul coronavirus a fost lucrat în cadrul laboratorului Institutului Cantacuzino București, cu rezultat negativ”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Femeia din Vădăstrița a murit pe 11 aprilie și a fost înmormântată marți, 14 aprilie, cu sicriul sigilat, autoritățile având suspiciuni că aceasta este infectată cu coronavirus. Familia cere explicații și nu înțelege cum femeia a murit subit, deși nu a acuzat probleme de sănătate în trecut.