Metoda de lucru folosită în Laboratorul DSVSA Olt pentru testarea COVID-19 va fi validată de Ministerul Sănătății

0
366

Autoritățile se pregătesc să deschidă Laboratorul din cadrul DSVSA Olt pentru lucrarea testelor COVID-19.

Patru specialiști olteni au fost trimiși la specializare ca să învețe cum să lucreze aceste probe.

Pentru că riscul este extrem de mare, laboranții vor beneficia de condiții speciale de protecție. Aceștia vor avea tuneluri pentru dezinfecție și vor avea la dispoziție dușuri.

„Se lucrează intens, sunt la instruire. Miercuri să terminăm faza cu zugrăvelile, cu ce mai avem de făcut, dușuri. Trebuie să le asigurăm condiții. Au tuneluri de dezinfecție. DSP Olt trebuie să achiziționeze kiturile de testare ca să putem lucra”, a spus directorul DSVSA Olt, Ștefan Nicolae.

Ministerul Sănătății va valida metoda de lucru folosită la Slatina.

„Este nevoie de validarea metodei de lucru, două zile vor valida metoda de testare. Înainte ca să ne apucăm să lucrăm teste pentru COVID-19, Ministerul Sănătății o să ne testeze. În sensul că trimit ei niște probe ca să vadă că specialiștii noștri și-au insușit bine metodele de lucru. Să nu dea diagnostice greșite”, a spus directorul Ștefan Nicolae.

Autoritățile județului încearcă să pună în funcțiune aparatul PCR din dotarea Laboratorului DSVSA Olt pentru a crește capacitatea de testare a persoanelor infectate cu COVID-19. Acest aparat din dotarea Laboratorului DSVSA Olt a fost folosit până acum pentru determinarea pestei porcine.