151 de olteni au fost amendați, în ultimele 24 de ore

0
574

Potrivit Prefecturii Olt, polițiștii olteni au aplicat, în ultimele 24 de ore, 151 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de 254.000 lei.

 

Polițiștii olteni nu au dorit să ofere exemple concrete care duc la aplicarea amenzilor și au rezumat că toți încalcă ordonanțele militare în vigoare.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, oltenii amendați nu pot justifica necesitatea deplasării.

„Sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor ordonanței militare, privind restricționarea circulației. Situațiile în care ne putem deplasa în afara locuinței/ gospodăriei sunt prezentate în ordonanța militară. În situația în care deplasarea în afara locuinței/gospodariei se face în alte condiții decât cele prevăzute de actul normativ, fără a putea justificată necesitatea deplasării, persoanele riscă să fie sancționate contravențional. Prezentele ordonanțe militare au scopul de a preveni răspândirea virusului în rândul populației, astfel, toate deplasarile trebuie să se facă numai în circumstanțele prevăzute. Pentru siguranța tuturor, trebuie limitate aceste deplasări”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

 

În ultimele 24 de ore, peste 550 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.
Astfel, au fost efectuate aproximativ 800 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării, respectiv măsura carantinării instituționalizate.