Mandatul primarului din Drăgănești a încetat. Vicele preia atribuțiile

0
534

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a emis, astăzi, ordinul prin care primarul din Drăgănești-Olt, Pantelie Rotaru, își pierde mandatul. Atribuțiile de primar vor fi preluate de către viceprimarul din Drăgănești, Dumitru Ciubuc.

 

„Am emis un ordin prin care mandatul primarului Pantelie Rotaru a încetat. Are o hotărâre definitivă. Conform Codului Administrativ, secretarul localității a făcut un referat în termen de zece zile de la data în care hotărârea a rămas definitivă. Viceprimarul preia atribuțiile de primar”, a spus prefectul de Olt, Florin Homorean.

Primarul din Drăgănești, Pantelie Rotaru, și-a pierdut mandatul, după ce Curtea de Apel Craiova l-a condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, în dosarul în care a fost acuzat de fapte de corupție.

Magistrații au menținut decizia Judecătoriei Caracal, prin care edilul din Drăgănești a fost condamnat la doi ani și 11 de luni de pușcărie, cu suspendare, pentru infracțiunea de abuz în serviciu. Edilul și-a reparat mașina personală cu bani publici.