Dosar penal în cazul unui bărbat care a murit din cauza COVID-19

0
629

Polițiștii din Brașov fac cercetări, după ce un bărbat de 81 de ani a mers la Spitalul Județean de Urgență Brașov pentru o intervenție chirurgicală, dar la câteva zile a murit din cauza COVID-19.

„La data de 9 mai pe rolul Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. (2), (4) și (7) C. pen., urmare a procesului-verbal de sesizare din oficiu, întocmit de organele de cercetare penală. În cauză se efectuează cercetări pentru a se stabili dacă au fost respectate măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase cu privire la situația apărută în mediul online potrivit căreia, în data de 30 martie o persoană de sex masculin a fost internată pentru o intervenție chirurgicală la Spitalul Județean de Urgență Brașov iar ulterior, aceasta a decedat la data de 08.04.2020, persoana fiind confirmată ca purtătoare a virusului COVID-19 ”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, decesul unui bărbat internat în Spitalul Judeţean Braşov.
Pacientul avea 81 de ani și fusese internat în Spitalul Clinic Judeţean Braşov pe 30 martie. La o săptămâna distanță acesta a fost mutat la Terapie Intensivă. El a fost confirmat cu coronavirus pe data de 8 aprilie când a şi murit. Bărbatul avea și alte afecțiuni, cum ar fi diabet zaharat tip II, obezitate și insuficienţă mitrală.