Primăria Slatina începe montarea dispozitivelor cu dezinfectant la intrarea în scările de bloc

0
808
În ciuda dificultăților de achiziție a dispozitivelor pentru soluțiile dezinfectante, Primăria Slatina va începe de mâine să monteze dispozitivele cu soluții dezinfectante la toate intrările scărilor de bloc din municipiu.
„Primăria Municipiul Slatina a depus toate eforturile necesare astfel încât, începând de mâine, se vor desfășura acțiunile cu privire la montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe întreaga rază a municipiului nostru, respectiv peste 1400 de scări”, a precizat primarul Emil Moț, într-o postare pe Facebook.
Edilul Slatinei a explicat și cât de greu a fost să găsească aceste dispozitive, pentru că mulți furnizori livrează cu prioritate către unitățile medicale.

„Fără a oferi un minim de norme legale sau măcar o derogare de la Legea Achizițiilor Publice, se aruncă în sarcina Administrațiilor Publice Locale ceea ce Guvernul PNL ar fi trebuit să prevadă și să pregătească la nivel de achiziție. Procesul de identificare al entităților comerciale care să furnizeze, la acest moment, dispozitive și soluții dezinfectante a fost îngreunat atât de faptul ca la nivel național, stocurile maxime disponibile la momentul publicării nu erau suficiente să asigure nevoile a cca 10 milioane de oameni care reprezintă populația din mediul urban al României, cât și de faptul că din totalul stocurilor disponibile de soluții dezinfectant ajung cu prioritate către unitățile medicale și abia ulterior către unitățile administrativ teritoriale”, a mai spus primarul din Slatina.