Amenzi de peste trei miliarde de lei pentru cei care au ieșit pe străzi, fără motiv

0
489

Prefectura Olt a transmis situație epidemiologică din județul Olt, conform datelor Direcției de Sănătate Publică Olt.

Astfel, numărul total de persoane aflate în monitorizarea DSP Olt, de la începutul perioadei de supraveghere, este de 3.458 persoane, din care:

  • Număr persoane izolate la domiciliu: 1.683;
  • -Număr persoane ieșite din autoizolare: 1.775;
  • Număr persoane carantinate: 189 (252 de persoane intrate și 63 persoane ieșite, de la începutul perioadei de carantinare instituționalizată).

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

 

Potrivit Prefecturii Olt, au fost verificate peste 1.800 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura izolării la domiciliu.

O persoană a fost găsită în apropierea locuinței, fără a respecta măsura izolării.

 

„A fost depistată, în proximitatea locuinței, o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, fiind plasată în carantină instituționalizată, sub pază. Aceasta a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 5.000 lei, suportând și toate chetuielile generate de carantinare. Reamintim cetățenilor care se află sub măsura izolării la domiciliu că, în situația în care sunt identificate în afara spațiului de izolare, vor fi plasate în carantină forțată și vor fi obligate să suporte toate chetuielile efectuate cu carantinarea lor”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

 

În urma acțiunilor efectuate, pe raza județului Olt, atât în mediul urban cât și în mediul rural, oamenii legii au aplicat 191 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, valoarea totală a amenzilor fiind de 338.590 lei.