Managerul Spitalului Caracal: „Nu suntem pregătiți în totalitatea să primim pacienți cu COVID 19”

0
1430

Managerul Spitalului Municipal Caracal, Marian Mitran, a precizat că unitatea medicală pe care o conduce va primi pacienții din județ care au boli cronice, dar sunt și pozitivi la COVID 19.

 

„Este un ordin de ministru la nivel național pentru protejarea Spitalului Județean de Urgență Slatina, iar Spitalul Caracal a fost desemnat spital suport. Pacienții care au alte probleme medicale, dar sunt și infectați cu coronavirus vor fi tratați la spitalul din Caracal. Sunt cazuri mai ușoare, care sunt preluate de noi. Este un circuit care nu este încă pus la punct. În următoarele 14 zile avem o perioadă de pregătire, se va face un protocol, să se știe efectiv ce cazuri ne vin”, a spus managerul unității de la Caracal.

 

Acesta a precizat că Spitalul Caracal are nevoie de mai multe echipamente de protecție pentru personalul medical. Unitatea sanitară are în curs o comandă pentru echipamente de protecție, însă aceasta ar urma să vină la mijlocul lunii aprilie.

 

„Nu suntem pregătiți în totalitate, mergem la DSP Olt ca să discutăm ce cazuri vor veni concret la noi, pentru că avem nevoie de mai multe echipamente, combinezoane, măști. Mai avem măști. Avem o comandă de 35.000 de măști cu termen de livrare 15 aprilie”, a adăugat reprezentantul Spitalului Caracal.