Toți românii cu card de credit trebuie să știe asta

0
1148

Banca Națională a României, anunț important pentru toți românii cu card. Dacă, la început, oamenii erau reticenți în a folosi cardul, acum, tot mai mulți români îl folosesc pentru cele mai simple tranzacții, de la cumpărarea unui covrig în stația de metrou, la cumpărarea unui frigider sau apartament.

Câte carduri are România pe cap de locuitor

Potrivit Băncii Naționale, valoarea tranzacțiilor de plată cu cardurile de credit s-a dublat din 2015 până în 2019. Daă, în decembrie 2015, valoarea tranzacțiilor se situa în jurul valorii de 11 milioane, la sfârșitul lui 2019, tranzacțiile au ajuns să depășească 22 de milioane, însumând peste 4 miliarde de lei.

România are mai puțin de un card bancar pe cap de locuitor, una dintre cele mai mici valori din statele Uniunii Europene. Această situație este valabilă și pentru cardurile de credit, unde ponderea este de 0,15 carduri pe cap de locuitor.

Cardul de debit iti permite sa faci tranzactii in limita banilor proprii, disponibili in cont. Pe acest card îți ții banii, cum ar fi salariul, iar alimentarea este făcută de către angajator sau de către alte persoane de la care urmează să primești bani.

Care este diferența dintre cardul de debit și cardul de credit

În schimb, cardul de credit este un card de cumpărături care presupune acordarea unei linii de credit pe care o accesezi prin intermediul cardului. Cu alte cuvinte, poți să faci tranzacții cu cardul, nu doar din banii proprii, ci și din banii împrumutati de bancă.

Altfel spus, cardul de debit e pentru banii pe care îi ai, cardul de credit este pentru banii de care ai nevoie. Fiecare are avantaje specifice și diferă în funcție de nevoile pe care le ai.

Sursa: playtech.ro