Primar din Olt, acuzat că face afaceri, prin interpuși, cu pășunea

0
3917

Crescătorii de animale din Vișina Nouă nu au unde să-și pască animalele. Asociația Crescătorilor de Animale Vișina Nouă în care s-au înscris 40 de fermieri din zonă, ce dețin peste 900 de capre și oi, încearcă de doi ani să concesioneze pășunea.

Președintele Asociației Crescătorilor de Animale Vișina Nouă 2019, Lorin Dădulescu, face acuzații grave la adresa primarului din comună, Cristian Țol. Acesta spune că primarul, prin interpuși, face afaceri pe suprafața ce ar trebui să revină oamenilor pentru pășunat.

„Pe 27 decembrie 2018 am depus cererea de concesionare pentru terenul de pășunat de pe raza comunei. Ulterior, am participat la ședința CL, pe ordinea de zi fiind și cererea noastră.  A fost votată în unanimitate, dar nu a fost consemnată în procesul verbal. În aprilie 2019, am depus o nouă cerere pentru concesionarea terenului pastoral, cu o suprafață de 150 de hectare, din care 50 de hectare au fost plantate cu pădure, 80 sunt în jurul comunei, iar 20 se află la limita terenului arabil al comunei. Pe această suprafață  s-a constituit o groapă, numită Baltă, micșorând suprafața de pășunat. Investiția s-a făcut fără niciun document și are o valoare de 3,5 miliarde de lei. Primarul a decis ca 20 de hectare să fie semănate cu floarea soarelui, deși terenul era arat din toamna anului 2018, iar banii obținuți să rămână în folosul primăriei. Și în anii anteriori, cele 20 de hectare au fost însămânțate de către primar. Se vehiculează că acest teren ar fi însușit de alte persoane apropiate primarului, care beneficiază de subvenția APIA”, a spus Lorin Dădulescu.

Acesta îl acuză pe primar că nu i-a răspuns la nicio solicitare, termenele legale pe care le au la dispoziție autoritățile locale fiind cu mult depășite.

„Nu a vrut să ne dea pășunea. Cred că este concesionată de o altă persoană, care este tot cu el în șmecherie. Primarul mi-a propus să-mi dea 20 de hectare de teren arabil ca să închid asociați, să se termine, să paștem animalele pe unde putem.  Am așteptat răspuns la cererea depusă pe 8 ianuarie 2020 pentru concesionarea terenului și au trecut 51 de zile în care primarul nu  a dat un răspuns. Consider că abuzează de funcție”, spune omul, care a făcut adrese și către prefectul județului.

Până la ora închiderii ediției, primarul din Vișina, Cristian Țol, nu a putut fi contactat.