Prins în plasa legii

0
1451

În ultima zi a lunii februarie în jurul orelor 10:30, numitul F.C. a fost depistat, pe malul drept al râului Olt, în dreptul localității Mărgheni,  județul Olt, în timp ce desfășura activități de pescuit  cu ajutorul unei unelte de  pescuit comercial tip prostovol, în lungime de 1,70 m, dimensiunea la ochiul de plasă de 25 x 25 mm, fără a deține autorizație de pescuit. De asemenea, a fost găsită cantitatea de aproximativ 80 kg pește din specia „caras”, care, aflându-se în stare vie, a fost deversat în apa râului Olt. A fost întocmit proces verbal de constatare pentru săvârşirea infracţiunilor: “Pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit” şi  “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, fapte prevăzute de art. 64, lit. a, respectiv art. 64, lit. i., din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

Persoana în cauză împreună cu unealta de pescuit şi celelalte bunuri, a fost predată organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

  Pe timpul misiunilor executate, jandarmii olteni au mai aplicat şi 22 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 14.700 lei.

*   *   *

            Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.