Tragedie la Caracal. Iubire interzisă între frate și soră. Crime în lanț

0
4670

O întâmplare care a avut loc în urmă cu foarte mult timp în urmă arată că zona Caracalului a fost dintotdeauna un loc sortit evenimentelor tragice, cu final catastrofal.

În septembrie 1908, Sergiu Poroineanu o ucide pe sora și iubita sa, Mirabelle, apoi se sinucide cu același revolver.

A doua zi, pe 15 septembrie, la orele patru dimineața, tatăl lor, Constantin Poroineanu, mare latifundiar, politician și filantrop, se spânzură, lăsând un bilet de adio în care spune întreaga poveste…

Înainte chemase la el un avocat căruia i-a dictat testamentul prin care lăsa uriașa sa avere orașului Caracal, cu singura dispoziție ca, de Sfinții Constantin și Elena, Primăria să-i facă în fiecare an o colivă.

Constantin Poroineanu avea deja un fiu, pe Sergiu, când a plecat cu afaceri la Paris. Acolo a avut o aventură cu o franțuzoaică proaspăt părăsită de soț din care a rezultat o fată, Mirabelle.

După ce i-a lăsat din ce să trăiască boierește toată viața, s-a întors la Caracal. Trec anii și e rândul lui Sergiu să plece la studii la Paris, în 1906. În orașul luminilor se îndrăgostește de o pariziancă, iar în vara lui 1908 o aduce la Caracal cu gând de însurătoare.

Bona care îl crescuse este izbită de cât de mult semănau Sergiu și Mirabelle. Își bagă nasul mai adânc și descoperă că cei doi amorezi erau frate și soră.

Bona nu poate să-și țină gura și le spune adevărul, ceea ce duce la uriașa tragedie.

Locuitorii din Caracal nu pot să creadă că în cea mai ilustră familie a orașului s-a putut întîmpla așa ceva.

Sursa: capital.ro