STOP violenței și bullying-lui în școli!

0
213

Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității Olt a organizat o întâlnire între polițiști și sportivii Clubului de Karate Tradițional Aluminiu Alro Slatina, cu scopul prevenirii violenței și fenomenului bullying în școală.

Prin această întâlnire s-a urmărit găsirea unor soluţii pentru combaterea violenței în rândul copiilor și controlul eficient al fenomenului bullying. Practicarea sportului este o alternativă reală pentru combaterea acestor fenomene în şcoală.

Sportivii, sub îndrumarea sensei Dobre Ilie, au prezentat exerciții demonstrative de autoapărate. Această întâlnire a fost o experiență interesantă, atât pentru copii, cât și pentru polițiștii. Prin implicarea în ceea ce fac, acești copii au reușit să ajungă la performanță  și să demonstreze că există alternativă la delincvență juvenilă. Prin practicarea unui sport sunt promovate valori precum disciplina și educația, fiind evitate anturajele dubioase. Așa cum a spus domnul Dobre: Lupta, în sine, nu se dă cu inamicul, ci cu noi înșine!.

Polițistul de analiză și prevenire a criminalității a subliniat importanța activităților acestor copii, care îi pot feri de capcanele delincvenței juvenile. Sunt niște exemple demne de urmat.

Polițiștii i-au recompensat de sportivi pentru această lecție de disciplină, implicare și concentrare, oferindu-le cadouri.

Totodată, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au prezentat armamentul din dotare, copiii fiind atrași de acest moment.

Activitatea s-a desfășurat în sala de sport a Centrului pentru Formarea Și Perfecționare a Polițiștilor Nicolea Golescu Slatina.

Recomandări pentru elevi în vederea prevenirii violenţei în şcoli

–   Fiţi atenţi atunci când vă alegeţi prietenii. Evitaţi tovărăşia persoanelor violente, sau conflictuale.

–   Nu vă lăsaţi influenţaţi de ceilalţi. Analizaţi singuri riscurile la care vă expuneţi pe baza educaţiei primite şi a propriei experienţe;

–  Daca vreun coleg sau prieten vă roagă să faceţi ceva cu care voi nu sunteţi de acord, refuzaţi categoric, indiferent de promisiunile sau ameninţările primite;

–  Spuneţi-le prietenilor voştri să nu răspundă cu violenţă la provocările altor grupuri şi atrageţi-le atenţia asupra consecinţelor comiterii de fapte antisociale;

–  Când sunteţi jigniţi sau victime ale comportamentului violent al unor colegi sau al persoanelor din anturaj, anunţaţi profesorii, părinţii şi poliţia, pentru a fi ajutaţi;

–   Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute, pentru a nu fi manipulaţi să comiteţi infracţiuni sau să deveniţi victima acestora;

–  Dacă intraţi într-o dispută cu un alt coleg, fiţi primii care renunţă. Amintiţi-vă că urmarea acesteia poate fi: rănirea voastră sau catalogarea ca „bătăuşi” de cei din jur.